Eerste Mix-koppel toernooi 28 maart 2010

{gallery}mixtoernooi{/gallery}


Dit jaar wilden we weer eens wat anders proberen. In plaats van het jeugd toernooi besloten we daarom een mix-koppel toernooi te organiseren. Dit bleek al meteen een groot succes: 14 koppels.
Deze koppels mochten in twee poules van 5 en één van 4 strijden voor de plaatsen in de kwartfinales. De nr. 1 en 2 gaan naar de kwart finales en de nrs.3 moeten door het gooien van 10 bulls bepalen wie er nog meer door gaan. Bull-en dus!

Dat het niveau van de dart-dames op Marken hoog is blijkt al snel! De heren hadden hun dames echt nodig. Voor het uitgooien én het punten gooien. Tamara gooide al snel twee legs uit en won met Klaas haar partij. Thirza, Natasja, Samantha en Jessica gooiden winnende legs uit, Patricia gooide de punten voor Dominique en Joyce nam Pieter Ariaan mee naar de kwartfinales. En die kwartfinales begonnen na het bull-en. Dirk & Samantha hadden het hier moeilijk en moesten het toernooi helaas verlaten.

Thirza & Frank versloegen in de kwartfinale Grietje-Jacoba & Jan Cornelis die helaas de dubbel 7 niet wisten te raken. En Dominique & Patricia wisten het van Vincent & Natasja te winnen omdat ook zij moeite hadden met de dubbels. PC had daar minder last van. Na een hoge uitgooi, van 94, moesten Tamara & Klaas de plek in de halve finale aan PC & Eefje geven. En na een spannende wedstrijd waarin het publiek goed werd vermaakt, hebben ook Eric & Maritje hun tiket voor de halve finale gewonnen, ten koste van Pieter Ariaan & Joyce. We zijn klaar voor de halve finale...

En het niveau (en de spanning) is verder gestegen. Patricia & Dominique staan tegenover Thirza & Frank. Er verschijnen hoge puntenntallen op het bord, maar het uitgooien gaat niet zo makkelijk. De beslissende leg wordt daarom gewonnen Thirza & Frank.
Op de baan verschijnen nu Erik & Maritje en PC & Eefje. Maritje gooit in deze wedstrijd zelfs 177! Helaas is dit teveel omdat ze op 135 staan. Erik weet de juiste dubbels wel te vinden. De finaleplaatsen zijn ingevuld.

Nadat Patricia & Dominique de derde plaats op hun naam hebben gezet, beginnen de finalisten met de laatste wedstrijd van dit geslaagde toernooi. Erik & Maritje pakte de eerste leg, verloren de twee daarna en belandden met Thirza & Frank op 3-3 in een best of 7. De spanning is nu te snijden bij het uitgooien. Het is Maritje die de beslissende pijl gooit, in de dubbel 5!


Organisatie en vrijwillige schrijvers... Bedankt.
Volgend jaar weer!