Even geduld AUB. De foto worden geladen. 

{besps}markeropen/2011{/besps}

Verslag van Mereker Open 2011

 

Ook dit jaar was er weer een fantastisch darttoernooi georganiseerd door de Dartsvereniging uit Marken “The Flying Bears” en wel het “Mereker Open 2011” editie 16 op zondag 30 januari 2011 te Grand Café ‘t Complot.

Dit toernooi met een opkomst van 57 darters (mannen/vrouwen) is buiten Marken niet onbekend, gezien de meerderheid aan “vreemden” die er waren, en daarbij zijn er steeds weer nieuwe gezichten te bekennen. Na de inschrijving kon de poule indeling worden opgemaakt, een ieder werd verdeeld over 2 poules en gegooid werd er op 4 dartborden met het wel bekende 501 best of 5 (knock out).

De eer voor de eerste en zeer snelle uitschakeling was voor niet de minste darter, te weten Dirk Schipper, hij werd door P.C.Schipper al snel tot toeschouwer verwezen en kon de rest van de Markers gaan aanmoedigen en verder gaan met de organisatie van het darttoernooi.

In de eerste partijtjes werd ook wel duidelijk dat de mensen van buiten het Schiereiland het goed deden en zodoende ook de volgende ronde bereikte, waarbij een enkele Marker doorging. Vele Markers verloren hun ‘Waterloo’ na de 1e ronde, hierbij werden voornamelijk de dames uitgeschakeld, maar toch wist Natasja Zeeman een knappe 3-1 winst op Brian Schipper te behalen en Tamara Roos gooide hoge ogen maar verloor nipt met 2-3 van Arjan van Vuure.

In de 2e ronde was te merken dat menigeen warm gedraaid was en ging het ‘echte werk’ beginnen en werden er al behoorlijk wat ‘maximale scores van 180’ gegooid (P.C.Schipper/ Puk Spardeaans/ Michael Swart/ Andre Veerman).

De laatste 16 waren enerverende partijen met uitslagen van 2x 3-0 & 3-1 en zeer spannende potjes van 3-2 (4x), en hierin werd door Tony Veldhuizen een 180 gegooid. De Markers wisten niet in groten getale door te dringen tot de ¼ finales, J.C.de Jong verloor met 0-3 van Michael Swart en P.C.Schipper werd met 1-3 verslagen door Robert v/d Gulik. De eer van de Markers werd hooggehouden door Jacob Kaars, hij speelde een spannende partij tegen dorpsgenoot Remco Boes en wist deze met enig fortuin met 3-2 over de streep te trekken.

De kwartfinales konden worden gespeeld (501 best of 7) en hierin werd er op een hoog niveau geacteerd met hoge finishes en velen ‘oei’s en aah’s’. Duidelijk werd wel dat Purmerend een goede lichting heeft voortgebracht, want wel 3 van de 4 finalisten kwamen daarvandaan. Tony Veldhuizen won met 4-2 van Andre Veerman en dezelfde uitslag was er ook bij Michael Zwart – Danny Tol in het voordeel van Michael. Jacob Kaars verloor met 1-4 van Robert van Gulik en de mooiste en spannendste partij was die tussen Victor Laarhoven en Danny Loor, hier wist Victor de laatste dubbel te raken en met 4-3 te winnen.

Halve finales werden gespeeld op de baan het dichtst bij de bar waardoor het publiek er goed zicht op had, Michael Swart bereikte als eerste de finale door Tony Veldhuizen met 4-3 te verslaan en de andere Purmerender was Robert van Gulik, hij won met 4-2 van Victor Laarhoven.

De ‘kleine finale’ om de derde plek werd gewonnen door Tony Veldhuizen ten koste van Victor Laarhoven, en Tony had tevens de hoogste uitgooi van de dag: 146, ook goed voor een bokaaltje.

Michael Swart wist de finale min of meer eenvoudig te winnen van Robert v/d Gulik en de wisselbeker staat hierdoor in Purmerend, en Michael mag zich dan ook kampioen van de Merker Open 2011 noemen.

 

De organisatie feliciteert de kampioen en de andere winnaars met hun beker en hoopt dat ook volgend jaar we weer iedereen welkom mogen heten.

Een speciale dank gaat uit naar onze sponsoren voor het mogelijk maken van deze toch wel geslaagde dag, en tevens Grand Café ’t Complot voor de verzorging van een ieder aan de bar en vanuit de keuken.

 

Eindstand Mereker Open 2011:

 

  1. Michael Swart
  2. Robert v/d Gulik
  3. Tony Veldhuizen + hoogste finish 146
  4. Victor Laarhoven